Passa al contingut principal

Pràctica d'estils artístics


Pràctica d'estils artístics


Dels moviments artístics que hem treballat a la classe de cultura audiovisual, hi han 5 que m'han cridat especialment l'atenció.

1. Art egipci:


Imagen relacionadaL'art egipci es caracteritza per una sèrie de estil artístics principals. El primer d'ells es la monotonia, és a dir, la simplicitat de les obres y la poca diversitat de temes. Les escenes que es representen enb les obres són planes i no tenen prespectiva i cumpleixen la llei de la frontalitat. Una altra característica és la policromia, és a dir, els colors són plans i primaris ( predominen: groc, blanc , taronja, vermell.) Pintaven sobre papir i representaven escenes religioses, sobre déus, judicis, escenes de caça, balls. etc.
He elegit l'art prequè em sembla un dels arts més característics i diferents de l'antigüitat i tot i que és un dels primers arts, és un dels art amb un caràcter simbòlic, funerari i religiós més gran.




2. Art minoic.



L'art minoic es caracteritza per ser profà, és a dir, no hi arquitectura religiosa.També es caracteritza per ser un art molt colorit (colors: blau, marró, groc, blanc.etc) , alegre i dinàmic, d'acord amb el caràcter del poble minoic pacífic i lliure. Predominen les escenes de la  vida cotidiana i de la natura,eren grans amants de la natura i plasmaven la flora i la fauna en l'art. Destaquen els paisatges marins amb dofins, pops, peixos, etc. Bàsicament era un art aristocràtic, lligat als palaus.
He esollit l'art minoic perquè és molt característic, al·legre i colorit.


Resultado de imagen de arte minoico


3. Art renaixentista

L'art del Renaixement és antropocèntric,  seu centre d'atenció és l'individu, és a dir l'home com a centre de totes les coses . El Renaixement va promoure la recuperació de l'art de l'antiguitat grecoromana i tenien una gran admiració i imitaven els clàssics greco-llatins. Els temes principals eren religiosos, mitològics, formes clàssiques, la natura. En les seves obres utilitzaven la perspectiva (sentit de profunditat) per aconseguir el realisme, buscant la bellesa.
L'art renaixentista és un dels arts en els que més em aprofundit i que més em estudiat, per això l' he escollit 


Resultado de imagen de arte renacentista



4. Impressionisme


La finalitat de l'impressionisme és impactar i causar una impresió, es caracteritza pel predomini del color davant del dibuix. Els impressionistes treballaven a l'aire lliure i van abandona els principis tradicionals de la pintura com el dibuix, el clarobscur i els contrastos violents. Van eliminar de les seves obres els negres, grisos i marrons, per abocar-se als blaus, verds, grocs, taronges, vermells i violetes. L'impressionisme tracta de fixar les impressions momentànies de la naturalesa.  Predominen les escenes de la vida urbana (carrers de París, l'òpera, músics i ballarines, circ), les escenes a l'aire lliure i les escenes d'oci.
Resultado de imagen de impresionismo
He escollit l'impressionisme perquè, personalment, és l'art que més m'impacta i el que més m'agrada.










5. Cubisme


Resultado de imagen de cubismoEl cubisme tracta les formes de la naturalesa per mitjà de figures geomètriques, representant totes les parts d'un objecte en un mateix pla. El cubisme no vol imitar la realitat, sinó la idea de realitat que posseïx l'artista .Es caracteritza per  les figures geomètriques, abundància de linies, sese corbes, la desaparició de l'ombra i la llum, la descomposició del volum, abundància de colors.etc. Els temes més freqüents són: retrats, naturaleses urbanes: arbres, cases, ampolles, fruiters, gots, guitarres i altres instruments musicals . Incorporen el “collage” amb papers de diari, roba, vidre i sorra. 

He escollit el cubisme perquè és l'art que em sembla més original i menys realista a diferència dels altres.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La història de la fotografia

La història de la fotografia La fotografia neix com a resposta a la inquietud de l'ésser humà de registrar el seu context de la manera més exacte i instantànea possible. Aristòtil va construir la primera càmera obscura  capaç d'obtenir la projecció plana d'una imatge. Consisteix en una caixa hermètica tancada per la qual e s fa passar la llum a través d'un petit forat.  A la paret oposada al forat, es formarà la imatge del que es trobi davant: Va ser utilitzada com a ajuda per al dibuix: En segle XVI un físic napolità, Giovanni Battista Della Porta, va anteposar a l'orifici una lent biconvexa (lupa) i amb ella va obtenir més nitidesa i lluminositat a la imatge. A principis del segle XIX, quan l'any 1816 el científic francès Nicéphore Niepce va obtenir les primeres imatges fotogràfiques, encara que la fotografia més antiga que es conserva és una imatge obtinguda el 1826 amb la utilització d'una càmera obscura i un suport

PRÀCTICA DE CONNOTACIÓ 2018

PRÀCTICA DE CONNOTACIÓ  Amb aquesta pràctica pretenc representar el significat de diverses frases i dits mitjançant imatges: La cusriosidad mató al gato No ho seeeeee (amb veu de peneta) És que no en sé cap! Mejor bueno conocido que bueno por conocer Echar una mano Un somriure no significa l'absència d'un problema sinó la capacitat de ser feliç per sobre d'ell Només sé que no sé res Filar prim Donar un cop d'ull La normalitat està sobrevalorada Prendre el pèl A la tercera va a la vencida Si ser normal és tirar bombes, prefereixo ser un sonat Matar el gusanillo Que Déu ens agafi confessats Anar a dormir amb les gallines Anar tot peix A la ligera Peus de plom A cegues

PRÀCTICA DE LA CÀMERA: DIAFRAGMA, OBTURADOR, ISO

PRÀCTICA DE LA CÀMERA: DIAFRAGMA, OBTURADOR, ISO A continuació us explicaré les diferents parts d'una càmera i els seus elements que afecten a la llum de la fotografia. Aquests són els principals elements de la càmera: Hi ha uns en concret què regulen la llum de la fotografia són els següents: Diafragma: és un dispositiu de les càmeres reflex digitals que es troba dins l'objectiu  format per unes cortinetes amb forma d'iiris que d'obren i es tanquen de manera que regulen la quantitat de llum que entra al sensor i com a efecte secundari la profunditat de camp. Per tant, amb una major obertura del diafragma s'aconsegueix una imatge més lluminosa i en conseqüència, amb menys profunditat de camp. Si l'obertura del diafragma és menor, és captarà una imatge menys lluminosa i amb més profunditat de camp. Obturador: És una dispositiu de les càmeres reflex digitals que regulen el temps d'exposició del sensor. De manera que si el se