Passa al contingut principal

Lleis de la Gestalt

Lleis de la Gestalt

Les lleis de la percepció van ser enunciades pels psicòlegs de la gestalt, (Max Wertheimer, Wolfgang Köhler i Kurt Koffka); els quals en un laboratori de psicologia experimental van observar que el cervell humà organitza les percepcions com a totalitats (Gestalts) d'acord amb certes lleis a les que van denominar "lleis de la percepció". Aquestes lleis enuncien principis generals, presents en cada acte perceptiu, demostrant que el cervell fa la millor organització possible dels elements que percep, i així mateix, expliquen com es configura aquesta "millor organització possible" que és a través de diversos principis als quals van cridar les lleis de la percepció.


Llei de la similitud: Les parts que componen el camp visual s'atreuen mútuament pel seu grau d'igualtat. Les figures tendeixen a agrupar-se quan hi ha certa similitud entre elles. Pot ser per grandària, color, adreça o forma.


Llei de la proximitat: Es tendeixen a crear grups visuals quan figures amb característiques similars estan a prop. La proximitat és un factor unificador.

Imagen relacionada

Llei de la totalitat: El tot és diferent i és més que la suma de les seves parts. Una composició es percep com un tot estructurat.


Llei del tancament: Es tendeix a tancar contorns a causa de la inestabilitat que produeixen les figures obertes. Si el tancament visual s'impedeix, es crea tensió.


Llei de la dialèctica: per identificar una figura, és Necessari separar-la del fons. Aquest és el de menor força. La figura se separa del fons per mitjà del contorn, donant una sensació de proximitat.


Llei de la memòria: Les formes o figures tenen major força quan es presenten amb major freqüència. Es creen ritmes mitjançant la repetició de formes.


Llei de la concentració: Els elements s'organitzen al voltant d'un punt central, té un major pes visual.


Llei de la continuïtat: Les figures o grup de figures s'ordenen d'una manera que semblen portar una adreça, una continuïtat. Ajuda a unir formes.


Llei del contrast: Una figura ressalta en contrastar amb el fons que la conté o amb altres figures. El contrast pot ser per grandària, color, forma, etc.


Llei de la simplicitat: Força de la forma que ajuda al seu record. 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La història de la fotografia

La història de la fotografia La fotografia neix com a resposta a la inquietud de l'ésser humà de registrar el seu context de la manera més exacte i instantànea possible. Aristòtil va construir la primera càmera obscura  capaç d'obtenir la projecció plana d'una imatge. Consisteix en una caixa hermètica tancada per la qual e s fa passar la llum a través d'un petit forat.  A la paret oposada al forat, es formarà la imatge del que es trobi davant: Va ser utilitzada com a ajuda per al dibuix: En segle XVI un físic napolità, Giovanni Battista Della Porta, va anteposar a l'orifici una lent biconvexa (lupa) i amb ella va obtenir més nitidesa i lluminositat a la imatge. A principis del segle XIX, quan l'any 1816 el científic francès Nicéphore Niepce va obtenir les primeres imatges fotogràfiques, encara que la fotografia més antiga que es conserva és una imatge obtinguda el 1826 amb la utilització d'una càmera obscura i un suport

PRÀCTICA DE CONNOTACIÓ 2018

PRÀCTICA DE CONNOTACIÓ  Amb aquesta pràctica pretenc representar el significat de diverses frases i dits mitjançant imatges: La cusriosidad mató al gato No ho seeeeee (amb veu de peneta) És que no en sé cap! Mejor bueno conocido que bueno por conocer Echar una mano Un somriure no significa l'absència d'un problema sinó la capacitat de ser feliç per sobre d'ell Només sé que no sé res Filar prim Donar un cop d'ull La normalitat està sobrevalorada Prendre el pèl A la tercera va a la vencida Si ser normal és tirar bombes, prefereixo ser un sonat Matar el gusanillo Que Déu ens agafi confessats Anar a dormir amb les gallines Anar tot peix A la ligera Peus de plom A cegues

PRÀCTICA DE LA CÀMERA: DIAFRAGMA, OBTURADOR, ISO

PRÀCTICA DE LA CÀMERA: DIAFRAGMA, OBTURADOR, ISO A continuació us explicaré les diferents parts d'una càmera i els seus elements que afecten a la llum de la fotografia. Aquests són els principals elements de la càmera: Hi ha uns en concret què regulen la llum de la fotografia són els següents: Diafragma: és un dispositiu de les càmeres reflex digitals que es troba dins l'objectiu  format per unes cortinetes amb forma d'iiris que d'obren i es tanquen de manera que regulen la quantitat de llum que entra al sensor i com a efecte secundari la profunditat de camp. Per tant, amb una major obertura del diafragma s'aconsegueix una imatge més lluminosa i en conseqüència, amb menys profunditat de camp. Si l'obertura del diafragma és menor, és captarà una imatge menys lluminosa i amb més profunditat de camp. Obturador: És una dispositiu de les càmeres reflex digitals que regulen el temps d'exposició del sensor. De manera que si el se