Passa al contingut principal

Webquest sobre el món del còmic



Webquest sobre el món del còmic


Imagen relacionada
STAN LEE:

Stan the Man Lee és un escriptor, guionista, actor ocasional, editor i productor de Nova York nascut el 1922. Es el cocreador de superherois clàssics de Marvel Comics en la dècada de 1960. Com per exemple els 4 fantàstics, Hulk, X-men originals, el Poderós Thor, els Venjadors, Spider-Man, Doctor Estrany  i Daredevil. Stan Lee va introduir la complexitat de caràcter i personalitat en el món del gènere superheroic. A més, va ser durant anys el cap de Marvel Comics




      Resultado de imagen de the yellow kid
YELLOW KID:

 The Yellow Kid va ser un còmic creat el 1895 per Richard Felton Outcault que aparegué per primera vegada al diari New York World. Explica la història d'un nen vestit de groc que representa la forma de vida i a els baixos fons de les classes socials més pobres de l'època.


Resultado de imagen de buck rogers comicBUCK ROGERS:

És un personatge de ciència ficció que apareix per primer cop al 1928. Heroi de dos noveles que van ser escrites per Philip Francis Nowlan i publicades a la revista Amazing Stories.
És conegut ja que va ser la primera historieta de ciència ficció quan va ser publicat com a tira de premsa.

   

WILL EISNER:

Va ser un influent dibuixant i guionista estatunidenc.
Destaca per ser el primer autor comic a utilitzar el format de novel·la gràfica. Creador del famós personatge The Spirit.

 



MARVEL:

És una de les editorials més importants de còmics nord-americans, fundada al 1939.
Una de les coses que la diferència de la competència i per la qual destaca, és que els seus herois tenen una vida privada i això els humanitza dotant-los de debilitats humanes.

           




Resultado de imagen de dick tracy comicDICK TRACY:

És una tira de còmic que va ser creada per Chester Gould al 1931, protagonitzada pel detectiu Dick Tracy.

Compensava un dibuix molt pobre amb unes histories molt realistes.

  
      



BLACK HOLE:

Els còmics van ser escrits i ilustrats per Charles Burns.

Tracta sobre una malaltia de transmissió sexual que causa mutacions als adolescents.


Resultado de imagen de alan mooreALAN MOORE:

És un escriptor anglés conegut pel seu treball com a escriptor de còmics. És conegut com el millor escriptor de novel·la gràfica de la història.

Les seves obres estan dotades de maduresa i sensibilitat.

    
  

BLANKETS:

És un novel·la gràfica de Craig Thompson i va ser publicada al 2003 als Estats units.

Explica la infància i l'adolescència del mateix autor i dibuixant. Parla sobre el seu entorn, la seva religió, els seus familiars, el món del dibuix, els seu primer amor...

     


Resultado de imagen de katsuhiro otomoKATSUHIRO OTOMO:

És un dibuixant de manga, director d'anime i guionista de les dues.

La seva obra més coneguda és Akira.

  



    

SCOTT PILGRIM:


Scott Pilgrim és una sèrie de novel·les gràfiques realitzada pel dibuixant canadenc Bryan Lee O'Malley. Narra la història de Scott Pilgrim, un jove que tractarà de conquistar a una noia anomenada Ramona Flowers. És una comèdia romàntica que fa múltiples referències a la cultura popular de videojocs, música o còmics.
        


Resultado de imagen de warren ellisWARREN ELLIS:

Guionista de còmics, ha escrit novel·les, ha col·laborat en videojocs i creat guions per a televisió. 
En general, la carrera d'Ellis s'ha mogut entre el corrent principal del còmic de superherois i la creació de petites sèries limitades d'històries independents, sempre amb la crítica, la sàtira i la ciència-ficció com a grans                                                                   protagonistes.

       


ROBERTO ALCÁZAR:
Resultado de imagen de roberto alcazar y pedrin
Sèrie espanyola d'historietes creada el 1940 pel guionista i editor Joan Baptista Port. És la més longeva de la història del còmic espanyol, la més popular i influent dels anys 40.


JOE SHUSTER:

Era un dibuixant de còmic canadenc, conegut per ser el co-creador, amb l'escriptor Jerry Siegel del personatge de còmic Superman.




Resultado de imagen de francisco ibañezFRANCISCO IBÁÑEZ:

És el creador de gran quantitat de sèries humorístiques, com Mortadel·lo i Filemó Convertint-lo en un dels èxits més importants de la història del còmic, i en l'autor català que ha aconseguit vendre més copies de les seves obres.





OSAMU TEZUKA:

Resultado de imagen de OSAMU TEZUKAAl llarg de la seva carrera, va implantar la majoria de formalismes estètics i gèneres principals que encara avui utilitza el manga.

La qualitat de la seva prolífica producció, a més de la influència de les seves tècniques, han servit d'inspiració a l'animació japonesa. Per tot això, Osamu Tezuka té el sobrenombre de «Déu del manga»




Resultado de imagen de frank miller
FRANK MILLER:

Frank Miller és un comicaire i cineasta nord-americà. Miller va ser un gran escriptor de còmic als anys 70 i 80. Va escriure i va dibuixar la sèrie Marvel "Daredevil" durant molt de temps. També va escriure dos spinoff sobre el personatge "Electra" i va fer una miniserie sobre el personatge "X-Men" "Wolverine". El major èxit va venir amb el personatge de DC "Batman".





PERSÈPOLIS:

Persèpolis és una sèrie de còmics autobiogràfics i històrics realitzats en blanc i negre per Marjane Satrapi i publicats a França entre el 2000 i el 2003. La sèrie explica la vida de l'autora, des de la seva infantesa a l'Iran a l'entrada en la vida adulta. Relat

de la quotidianitat del període que va viure el país durant la Revolució iraniana . En aquesta obra els esdeveniments es veuen des de l'interior i es viuen més que s'expliquen.



HAYAO MIYAZAKI:

És un destacat director, productor, animador, guinista, director i il·lustrador d'anime japonès. Cofundador de l'estudi Ghibli, juntament amb Isao Takahata, és considerat un dels grans mestres de l'animació japonesa a nivell internacional.






HERGÉ:

Georges Remi va ser un historietista belga de gran renom, sobretot gràcies a la creació del famós personatge Tintín. A part va crear altres personatges com ara Jou, Zette i Jocko o Quico i Flupi.




BONE:



Bone és una sèrie de còmics independents, publicada en 55 números entre el 1991 i el 2004, escrita i dibuixada per l'americà Jeff Smith. Els seus dibuixos en blanc i negre, estan inspirats en els dibuixos animats i en les tires còmiques.
                   





MIKE MIGNOLA:

És un escriptor i artista de còmic i novel·la gràfica americà. És especialment conegut per ser el creador de la sèrie de còmics Hellboy (personatge de ficció, dimoni) per a Dark Horse Comics.



DC:

És una editorial nord-americana dedicada a la realització i venda de còmics fundada el 1937. Les inicials DC són una abreviatura de "Detective Comics". Es tracta d'una de les majors companyies de còmics a nivell mundial. Durant dècades DC Comics ha estat una de les dues majors companyies de còmics als Estats Units.

UDERZO I GOSCINNY:

Albert Uderzo és un dibuixant i historietista francès. Dins el seu treball, destaca sobretot Astèrix, còmic creat l'any 1959, que va dur a terme juntament amb el guionista René Goscinny. René Goscinny també va ser un dibuixant i és un dels autors francesos de més èxit a 
tot el món.

NEIL GAIMAN:

Neil Richard Gaiman és un conegut autor de còmics i escriptor de ciència-ficció i fantasia. És un prolífic autor de relats, novel·les gràfiques, obres teatrals, assaigs, llibres de ciència-ficció i fantasia, per a adults i nens. Escriu també guions per a cinema i televisió.


   



FLASH GORDON:
Resultado de imagen de flash gordon comic
Flah gordon, és un personatge de ficció de còmic. Va ser creat pel dibuixant Alex Raymond. Malgrat haver estat creat inicialment per competir amb les aventures de Buck Rogers en el terreny de la ciència-ficció, ràpidament va desenvolupar més popularitat i va esdevenir més perdurable en el temps.



                                             JOE SACCO:

Imagen relacionadaJoe Sacco és un periodista estatunidenc, autor de còmics com a reportatges sobre zones en guerra. Els més destacats són Palestine (1993) i Safe Area Goražde: The War in Eastern Bosnia 1992-1995 (2000), pels quals ha rebut nombrosos premis i reconeixements. Usa un llenguatge satíric i narracions en primera persona.
                    




100 BULLETS:

Còmic americà que va ser escrit per Brian Azzarelo, il·lustrat per Eduardo Risso i publicat per l'editorial DC Còmics. Compta amb 100 números. Barreja la novel·la negra amb un thirller conspiratori i narra una història de com seria una vida que ha sigut arruinada a la qual se li donen 100 bales i pot matar a qui vulgui.


        

MOEBIUS: 

Jean Giraud va ser un dibuixant de còmics i il·lustrador francès, conegut inicialment amb el pseudònim Gir i posteriorment també com a Moebius. Durant els seus inicis es dedicava a dibuixar westerns. Més endavant la seva carrera va evolucionar com a dibuixant d'històries fantàstiques de ciència-ficció. 





VERTIGO:

Vertigo és un segell de l'editorial de còmics nord-americà DC, creat el 1993 per diferenciar els còmics englobats dirigits a un públic més adult, tant en els seus gèneres, entre els quals s'inclou crim, terror, suspens, western, i ciència ficció, com en la manera de dir les històries, que sovint inclouen sexe i violència explícita, a més d'altres aspectes controvertits.

            

ALEX ROSS: 

És un il·lustrador i dibuixant d'historietes nord-americà aclamat per l'hiperrealisme del seu treball.Ha col·laborat en dues de les més importants cases editorials, Marvel Comics i DC Comics.

          




MAUS:

És una novel·la gràfica del dibuixant estatunidenc Art Spiegelman que relata com el seu pare va sobreviure a l'Holocaust com a jueu a la Polònia de la Segona Guerra Mundial, al camp de concentració d'Auschwitz. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La història de la fotografia

La història de la fotografia La fotografia neix com a resposta a la inquietud de l'ésser humà de registrar el seu context de la manera més exacte i instantànea possible. Aristòtil va construir la primera càmera obscura  capaç d'obtenir la projecció plana d'una imatge. Consisteix en una caixa hermètica tancada per la qual e s fa passar la llum a través d'un petit forat.  A la paret oposada al forat, es formarà la imatge del que es trobi davant: Va ser utilitzada com a ajuda per al dibuix: En segle XVI un físic napolità, Giovanni Battista Della Porta, va anteposar a l'orifici una lent biconvexa (lupa) i amb ella va obtenir més nitidesa i lluminositat a la imatge. A principis del segle XIX, quan l'any 1816 el científic francès Nicéphore Niepce va obtenir les primeres imatges fotogràfiques, encara que la fotografia més antiga que es conserva és una imatge obtinguda el 1826 amb la utilització d'una càmera obscura i un suport

PRÀCTICA DE CONNOTACIÓ 2018

PRÀCTICA DE CONNOTACIÓ  Amb aquesta pràctica pretenc representar el significat de diverses frases i dits mitjançant imatges: La cusriosidad mató al gato No ho seeeeee (amb veu de peneta) És que no en sé cap! Mejor bueno conocido que bueno por conocer Echar una mano Un somriure no significa l'absència d'un problema sinó la capacitat de ser feliç per sobre d'ell Només sé que no sé res Filar prim Donar un cop d'ull La normalitat està sobrevalorada Prendre el pèl A la tercera va a la vencida Si ser normal és tirar bombes, prefereixo ser un sonat Matar el gusanillo Que Déu ens agafi confessats Anar a dormir amb les gallines Anar tot peix A la ligera Peus de plom A cegues

PRÀCTICA DE LA CÀMERA: DIAFRAGMA, OBTURADOR, ISO

PRÀCTICA DE LA CÀMERA: DIAFRAGMA, OBTURADOR, ISO A continuació us explicaré les diferents parts d'una càmera i els seus elements que afecten a la llum de la fotografia. Aquests són els principals elements de la càmera: Hi ha uns en concret què regulen la llum de la fotografia són els següents: Diafragma: és un dispositiu de les càmeres reflex digitals que es troba dins l'objectiu  format per unes cortinetes amb forma d'iiris que d'obren i es tanquen de manera que regulen la quantitat de llum que entra al sensor i com a efecte secundari la profunditat de camp. Per tant, amb una major obertura del diafragma s'aconsegueix una imatge més lluminosa i en conseqüència, amb menys profunditat de camp. Si l'obertura del diafragma és menor, és captarà una imatge menys lluminosa i amb més profunditat de camp. Obturador: És una dispositiu de les càmeres reflex digitals que regulen el temps d'exposició del sensor. De manera que si el se