Passa al contingut principal

Càrrecs del cinema



Càrrecs del cinema


Director: És una de les persones més importants dins de l'equip de treball cinematogràfic, ja que ell s'encarrega de donar el vistiplau al projecte, sota les possibilitats que brinda el productor executiu, també, és qui dirigeix la filmació de la cinta, dóna instruccions a els actors, decideix la posada de càmeres, supervisa el decorat i vestuari, així com totes les altres funcions necessàries perquè la pel·lícula resulti en un bon producte.


Resultado de imagen de director cine



Director de fotografia: És la persona encarregada de la il·luminació i els enquadraments a realitzar, atorgant així l'estètica que es vol aconseguir en el nivell visual. El director i el director de fotografia han de comprendre totalment, només d'aquesta manera pot resultar un producte visualment bo.


Resultado de imagen de director de fotografia


Director d'art: És qui s'encarrega de proporcionar l'estètica a l'ambientació perquè el film tingui una unitat estètica pel que fa a textures i colors. Aquesta gent té al seu càrrec també als equips de maquillatge i vestuari.

Imagen relacionada

Productor: és aquell que té la funció d'administrar els diners un cop han estat proporcionats per productor executiu, de tal manera que l'utilitzi per finançar les operacions i activitats del rodatge. Ha de contractar també el personal necessari per dur a terme el projecte.

Resultado de imagen de productor cine


Productor executiu: és la persona encarregada de gestionar l'equip humà i de buscar el finançament. Controla que el pla de treball es desenvolupi correctament i si no hi busca alternatives. 

Resultado de imagen de productor executiu cine


Assistent de direcció: és l'ajudant de l'ajudant de direcció, el seu treball consisteix a avisar aquest quan els actors han arribat al set o locació en la qual es va a filmar, així mateix, quan es troben a punt per començar, o bé, si hi ha algun contratemps.

Resultado de imagen de asistente de direccion cine
 

Assistent de producció: presta els seus serveis com a suport al cap de producció. Ajuda a coordinar els recursos tècnics i a les persones en una producció. 

Resultado de imagen de asistente de produccion  cine


Guionista:  és la persona encarregada d'escriure el guió d'una producció cinematogràfica, televisiva, historietística o radiofònica. Aquest guió pot consistir en una història original o bé en la readaptació d'un altre guió, procedent ell d'una altra obra ja existent (una novel·la, un musical, una biografia, etc.).


Resultado de imagen de guionista cine


Contiunista o script: la funció de continuista o script és una professió relacionada amb l'elaboració d'una pel·lícula de cinema o televisió. Correspon a la persona encarregada de supervisar la continuïtat d'un projecte audiovisual (pel·lícula cinematogràfica o de televisió, sèrie de televisió, documental, etc.) en tots els seus aspectes visuals i argumentals, de tal manera que el fil temporal en què es narra la història no experimenti cap salt de continuïtat a ulls de l'espectador.

Resultado de imagen de continuista  cine

Key Grip / Grip: és la persona encarregada de supervisar la maquinaria (moviment de la càmera i la configuració, els equip, els trípodes, els muntatges de la càmera, grues, suports.etc)
Imagen relacionada


Stuntman/Especialista: persona que realitza accions perilloses o escenes que requereixen una habilitat especial.

Resultado de imagen de especialistas cine


Muntatgista / Editor: persona responsable del treball final que resultarà amb la pel·lícula acabada. Col·loca les escenes i les seqüències amb un equip d'edició per aconseguir temes, accions o emocions desitjats. 

Resultado de imagen de editores cine

Foley artist: es tracta d'aquella persona encarregada dels sons i sorolls ocasionals, convertint-los així en autèntics decorats sonors que acompanyen tota l'acció. És responsable de la textura de les vestidures dels actors, el material del qual estan fets els objectes i altres petits detalls que en són importants.

Resultado de imagen de foley artist cine


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La història de la fotografia

La història de la fotografia La fotografia neix com a resposta a la inquietud de l'ésser humà de registrar el seu context de la manera més exacte i instantànea possible. Aristòtil va construir la primera càmera obscura  capaç d'obtenir la projecció plana d'una imatge. Consisteix en una caixa hermètica tancada per la qual e s fa passar la llum a través d'un petit forat.  A la paret oposada al forat, es formarà la imatge del que es trobi davant: Va ser utilitzada com a ajuda per al dibuix: En segle XVI un físic napolità, Giovanni Battista Della Porta, va anteposar a l'orifici una lent biconvexa (lupa) i amb ella va obtenir més nitidesa i lluminositat a la imatge. A principis del segle XIX, quan l'any 1816 el científic francès Nicéphore Niepce va obtenir les primeres imatges fotogràfiques, encara que la fotografia més antiga que es conserva és una imatge obtinguda el 1826 amb la utilització d'una càmera obscura i un suport

PRÀCTICA DE CONNOTACIÓ 2018

PRÀCTICA DE CONNOTACIÓ  Amb aquesta pràctica pretenc representar el significat de diverses frases i dits mitjançant imatges: La cusriosidad mató al gato No ho seeeeee (amb veu de peneta) És que no en sé cap! Mejor bueno conocido que bueno por conocer Echar una mano Un somriure no significa l'absència d'un problema sinó la capacitat de ser feliç per sobre d'ell Només sé que no sé res Filar prim Donar un cop d'ull La normalitat està sobrevalorada Prendre el pèl A la tercera va a la vencida Si ser normal és tirar bombes, prefereixo ser un sonat Matar el gusanillo Que Déu ens agafi confessats Anar a dormir amb les gallines Anar tot peix A la ligera Peus de plom A cegues

PRÀCTICA DE LA CÀMERA: DIAFRAGMA, OBTURADOR, ISO

PRÀCTICA DE LA CÀMERA: DIAFRAGMA, OBTURADOR, ISO A continuació us explicaré les diferents parts d'una càmera i els seus elements que afecten a la llum de la fotografia. Aquests són els principals elements de la càmera: Hi ha uns en concret què regulen la llum de la fotografia són els següents: Diafragma: és un dispositiu de les càmeres reflex digitals que es troba dins l'objectiu  format per unes cortinetes amb forma d'iiris que d'obren i es tanquen de manera que regulen la quantitat de llum que entra al sensor i com a efecte secundari la profunditat de camp. Per tant, amb una major obertura del diafragma s'aconsegueix una imatge més lluminosa i en conseqüència, amb menys profunditat de camp. Si l'obertura del diafragma és menor, és captarà una imatge menys lluminosa i amb més profunditat de camp. Obturador: És una dispositiu de les càmeres reflex digitals que regulen el temps d'exposició del sensor. De manera que si el se